Breuninger Canteen with Terrace Breuninger Canteen with Terrace Breuninger Canteen with Terrace Breuninger Canteen with Terrace Breuninger Canteen with Terrace Breuninger Canteen with Terrace Breuninger Canteen with Terrace Breuninger Canteen with Terrace Breuninger Canteen with Terrace Breuninger Canteen with Terrace Breuninger Canteen with Terrace Breuninger Canteen with Terrace Breuninger Canteen with Terrace Breuninger Canteen with Terrace Breuninger Canteen with Terrace Breuninger Canteen with Terrace Breuninger Canteen with Terrace Breuninger Canteen with Terrace Breuninger Canteen with Terrace

Breuninger Canteen with Terrace | Stuttgart

canteen • restaurant • terrace

Right after the successful opening of the newly designed employees terrace of Breuninger´s Flagshipstore in Stuttgart, DITTEL | ARCHITEKTEN started redesigning the canteen (770 sqm).
Following the clean and timeless look of the terrace, materials, colours and shapes that were used in the outdoor area were applied, as well as the concept of different zones and seating spaces. The merging of canteen and terrace was the aim of client and architects.
Sundry options of lingering let the employees enjoy their recreation in the way they like. There are 27 solid wood tables from which you can follow the hustle of the canteen. For more silence and a little bit aside there is a bar, a bench or the cozy lounge. MAC-Stations are a special highlight for the employees as they can use free internet during their recovery time.
The focus of the concept lies on a clear design. Warm materials contrast the white surface of the long bar, which arrests attention by its hanging garden including illumination.
An exciting feature of the canteen is the ceiling, as it is in parts provided with hanging ceiling banners. These are not only eye-catchers but also perfect for the absorption of noises and therefore creating a pleasant atmosphere.

Enjoying fresh air, seeing the sun and gaining energy: this is possible on the terrace on 360 sqm. By the enlargement of the terrace, the entire area around the canteen can be used to linger and relax. There is an abounding amount of space to spend one´s recreation time in a comfortable atmosphere. The concept impresses by its different alternatives to linger. There is the possibility to settle down on one of the generous designed lounge-islands, at one of the three bars with their view of the city and the market place, or on one of the modern designed concrete benches. The concept of the different seating spaces is relocated.
The parasols that were designed especially for Breuninger offer shelter from the sun. With their asymmetrical arrangement within the concrete tables, they are one of the highlights and attract attention.
Recurring materials and consistent design are smoothly merging canteen and terrace into one. By the selective application of plants, the particular areas are emphasized, as well as a comfortable and casual ambiance is created. The appearance of the terrace is characterized by the combination of different materials: timber, white concrete and white surfaces of metal create a modern and timeless look.

zurück zur Übersicht

D330 & D342